VELDDAG GROEP ZUID-LIMBURG

Als lokale radioamateur steun je toch ook de lokale radiomarkt, kijk voor onderdelen en meer op www.haje.nl

Verslag velddag 2015

VERSLAG VELDDAG 2015

Op woensdag middag 13 mei kwamen een aantal radiozendamateurs in Honthem (gemeente Eijsden-Margraten) bijeen om te starten met de jaarlijkse velddag. De antennemast werd behangen met een 10 elements Yagi en 2 draadantennes (G5RV full size en End fet) voor de HF banden, daarna kwam de zendtent aan de beurt en werd de zendinstallatie geïnstalleerd. Er werd gebruik gemaakt van een Kenwood 2000 met een 600Watt amplifier erachter. Uiteraard werd ook gedacht aan de ruimte voor de eyeball QSO's. Vanaf donderdag werd er volop verbindingen gemaakt en met de nieuwe aanwinst (amplifier) ging dit sneller dan in het verleden.

De velddag groep heeft genoten van de locatie, van de apparatuur, van het eten en drinken maar vooral van de interesse die heel veel mede amateurs getoond hebben door even (of langer) op visite te komen...chappeau en erg bedankt!!

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin om de volgende activiteit (lighthouse & lightship weekend op 20-21 aug. )ook mee te doen, stuur even een email naar ons. Je registreren op deze website betekent dat je op de hoogte blijft van onze activiteiten...