VELDDAG GROEP ZUID-LIMBURG

Als lokale radioamateur steun je toch ook de lokale radiomarkt, kijk voor onderdelen en meer op www.haje.nl

Velddag 2013

Velddag mei 2013

Op woensdagmiddag 8 mei, de dag voor Hemelvaart, toen was het zover. Jos PD0RJT en Hein PA3HDZ waren al bijtijds op de camping aanwezig om alles in orde te maken voor de aankomst van de overige deelnemers, de zendtent werd uitgespreid, de partytent van 6X3 meter werd uitgespreid en toen.....bleken er onderdelen van de tent weg te zijn. Jos bedacht zich niet lang en stapte in zijn auto richting Landgraaf. In de tussentijd arriveerde Jan PA3HHM met zijn eigen spullen en 2 fantastische biertafels (waar heb je die nou voor nodig?). Via de repeater hoorden wij van Jos dat Frans en Gonda (PE1OJX en XYL) ook onderweg waren en gezien de moeilijke indraai van het weiland werd boven even assistentie verleend. Gelukkig kan de caravan van Frans op eigen houtje naar binnen rijden zodat alles snel gepiept was. Na verloop van tijd arriveerde Erik PE2ERK, Marcel PA1JPS. Mirjam PA7YL kwam later omdat ze thuis de voorbereiding voor de diverse warme maaltijden moest treffen. Het opbouwen van de zendtent en partytent verliep voorspoedig en ook onze 24 meter hoge mast stond snel fier tegen de lucht te pronken, we hadden er een 10 elements 2 meter beam ingehangen en een G5RV full size voor HF. Uiteraard ook een katrol voor lang draad proeven.

Na het opbouwen en de eerste onderlinge gesprekken werd het tijd voor de warme hap, we hadden bedacht de eerste avond friet van de camping, de 2e avond nasi speciaal met spiegeleieren, de 3e avond schelpjes met spagetti saus en de laatste avond weer van de friture. Helaas had de campingbaas ons daar een stokje voor gestoken door zijn friture alle dagen dicht te houden, gelukkig weten we in het Limburgse land de friet te waarderen en zijn we snel een dorpje verder gaan inkopen. De nasi en de schelpjes op de 2e en 3e dag waren heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar...dank aan Mirjam PA7YL.

Zaten we vorig jaar met meer dan 30 graden plus op velddag, dit jaar was het fris en natter, ook kwam regelmatig een straf windje voorbij maar echte problemen hebben we door de gunstige ligging van het weiland in het Heuvelland niet gehad. Op zondag ochtend hebben we alles droog kunnen afbreken maar om geen vochtproblemen te krijgen hangt de tent nu in het scoutinglokaal te Terwinselen lekker te drogen.

Een dank gaat ook uit aan alle zendamateurs die de moeite namen om ons te bezoeken, Santino PD8S, Ruud PE1B, Guus ON4CDT, Harrie PE1JXI, PD2FRE Sander, Loek PE1RXO en kleinzoon (kleinzoon heeft nog een bouwpakket van de JOTA zitten solderen en wie weet kan hij straks vanuit Zeeland met opa Loek kletsen) Niet te vergeten Jo PA3TOP die 2 dagen heeft meegedraaid en die eigenlijk gewoon een niet slapende deelnemer is.

Frans PE1OJX en Jan PA3HHM hebben wat foto's gemaakt en die zullen snel in het fotoalbum te bwonderen zijn.