VELDDAG GROEP ZUID-LIMBURG

Als lokale radioamateur steun je toch ook de lokale radiomarkt, kijk voor onderdelen en meer op www.haje.nl

Blokhutten weekend 2012

BLOKHUTTEN WEEKEND OKTOBER 2012

Als 3e activiteit hadden we op 5-6-7 oktober 2012 een blokhutten weekend te Vilt gepland. Voor dat doel hadden we de blokhut ScoutsHill te Vilt gehuurd en zouden hier met 10 amateurs ons weekend verbrengen. Helaas moesten 3 personen om diverse redenen afhaken en zijn we het weekend begonnen met PA3HDZ Hein, PA3HHM Jan, PA1JPS Marcel, PE2ERK Erik, PD2FRE Sander, PD0RJT Jos, ON4CDT Guus.
Vrijdag ochtend was voor degene die vrij hadden verzamelen geblazen en werd de antenne mast opgezet, helaas moesten Erik en Hein al hun gewicht in de tuidraden stoppen om de door de felle wind zwiepende mast in het gareel te kunnen houden. Jos heeft in een record tijd de haringen in de grond getimmerd en uiteindelijk stond de mast 24 hoog fier in het Limburgse land te kijken. Boven in de top de 10 element 2 meter beam van Erik, de vertical voor onze eigen locale frequentie en de G5RV .
Met en met druppelde iedereen binnen, onze "Belgische collega" Guus die samen met Jan kwam, Sander die zowat zijn hele hobby kamer ontruimd had en per fiets naar de blokhut verplaatst had, Marcel die het hele keukenspul van scouting Schinnen in zijn kofferbak had liggen inclusief 5 pc's voor het scoutingspel. Als warme maaltijd had Mirjam PA7YL 12 liter "vuursoep"gemaakt met knoflook en stokbrood. Ik denk dat iedereen hiervan gesmuld heeft, in elk geval de "antenne ploeg"wel.
Zaterdag ochtend had Marcel een spel voor de jeugd van scouting Valkenburg (onze verhuurder) georganiseerd, via opdrachten die de computer genereerde moesten de groepen in het veld codekaarten zoeken en de code kraken. Was het codeblok gekraakt dan begon een timer te lopen totdat de volgende groep dit codeblok heroverde en de tijd gestopt werd. Het was dus de opdracht om de codeblokken zolang mogelijk door de groep bezet te houden.De opdrachten werden vanaf de blokhut naar de in het bos lopende groepen per portofoon overgebracht en dit resulteerde in een druk radioverkeer en in een leermomen in het omgaan met radiozend apparatuur. De scouts hebben zich, ondanks een behoorlijk regenachtig weer, uitstekend vermaakt en kwamen pas na enkele uurtjes weer terug in de blokhut.
S' avond zouden de jongeren tot 18 jaar komen voor een vossenjacht en Marcel en Sander hadden de vos op een schitterende locatie beneden  in Valkenburg verstopt .....echter.... de vos had nukken en was heel zwak op de grote antenne te horen en dan opeens weer niet dan weer wel dan weer niet etc etc. Dan is goede raad duur en werd een uur voor de start van de vossenjacht besloten om de vos terug te brengen naar de basis en te repareren. Dan weet je dat je Jos erbij hebt die zijn gereedschap, digitale scoop en nog meer bij zich heeft en binnen 15 minuten de vos weer gerepareerd  had. Hij piepte weer als vanouds en kon voor de 2e keer terug naar zijn hol. Om 20 uur kwamen 8 scouts en in 2 groepen vertrokken ze met hun peildoosjes richting vos, de 1e groep gaf de strijd na 1 1/2 uur al op maar de 2e groep was (vooraf reeds voorspeld) fanatieker en gaf de strijd pas op nadat ze de vos gevonden hadden. Trotst kwamen ze dan ook tegen 23 uur naar de blokhut MET vos.
In de tussen tijd hadden wij ons traditioneel gerecht gegeten: spaghetti met vegetarisch vlees en pasta sauzen, een ketel van 12 liter bijna helemaal vol en ondanks dat werd er een uur later nog even een bestelling bij de friture gedaan...lag dat aan te weing eten of was de honger door het regenen zo groot geworden.....wie zal het zeggen.
Gedurende het weekend werd er veel besproken aan de alfa tafel (synoniem voor de ronde tafel uit de riddertijd), werden nieuwe ideeen besproken, werden er plannen gemaakt voor het komende jaar.
Ook moet ik niet vergeten 3 speciale bezoekers te vermelden: PA3TOP Jo die ons altijd een dag komt bezoeken en gezellig met ons meedraait, maar ook PE1OJX Frans en zijn xyl Gonda die toevallig afgelopen zaterdag jarig was en haar "35e" verjaardag even bij ons vierde met een verrukkelijke vlaai. Natuurlijk hebben we haar toegezongen en hopen dit nog vaak te mogen meebeleven (vlaai eten bedoel ik hahaha) Dit jaar door de weergoden geen kampvuur maar regen maar ondanks dat een SUPER gezellig weekend.